Yhdysvaltalaisessa vuoden 2014 rikosdraamassa ei olla Jumalan kämmenellä, vaan taskussa

God's Pocket on John Slatteryn ohjaama jännäri.

Kun kirjoista tehdään elokuvia, on siinä aina omat haasteensa. Kaikista vaikeinta tämä on varmastikin silloin, kun ohjaajien, käsikirjoittajien ja näyttelijöiden täytyy kaikkien kilpailla ihmisten valmiiden odotusten ja käsityksien kanssa. Pete Dexterin vuonna 1983 julkaisema romaani God's Pocket ei kuitenkaan varmastikaan tuottanut esikoisohjaaja John Slatteryn tiimille tällaisia ongelmia, sillä mikään kaikkien tuntema teos ei alun alkaenkaan ollut kyseessä.

God's Pocketin juonessa Mickey-nimisen miehen (Philip Seymour Hoffman) poikapuoli saa surmansa salaperäisessä onnettomuudessa. Mickey yrittää selviytyä surusta, mutta tilanne muuttuu, kun paikallinen toimittaja saa lisätietoa hämäristä olosuhteista kuoleman taustalla.

God's Pocket ei ollut menestys kriitikoiden silmissä eikä taloudellisesti. Rotten Tomatoesissa se sai positiivisen arvion vain 36 prosentilta 89 kriitikosta. Elokuva myös toimitettiin katsottavaksi ainoastaan 80 teatteriin, joissa se keräsi varsin maltilliset 170 000 dollarin lipputulot. Oletettavasti elokuvan tekeminen maksoi paljon tätä enemmän, mutta tarkempaa tietoa ei julkisesti ole saatavilla.

Pääosanäyttelijä Hoffman kuoli kaksi viikkoa elokuvan ensi-illan jälkeen useiden huumeiden sekakäyttöön ja yliannostukseen.

God's Pocket esitetään FRII-kanavalla torstaina kello 21.00 ja sen jälkeen maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 01.00.

Julkaistu 26.03.2020

Uusimmat

Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle! Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri! Iltapulu haastatteli Salkkaritähteä: Tiesitkö tätä Nora Rinteestä? Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri! Matkaoppaiden Anne-Mari Iltapululle: Otan vastaan tosi-tv-töitä! Kuronen on jo laittanut grillinsä kuumaksi: Temptation Island saavuttaa viimein loppusuoransa ja uudesta kaudesta tiedetään kummia! Sotaelokuvien ystäville tarjolla nyt todellinen herkkupala – tositapahtumiin perustuva vuoden 2017 saksalaiselokuva Herrat Bacon, Pitt, Hoffman ja De Niro samassa vuoden 1996 klassikossa – elokuva perustuu kirjaan Henri Alén Iltapululle: Korona aiheutti muutoksia sarjaan! Rakastatko kuolaavia karvaturreja yli kaiken? – Koiraihmisille tarjolla nyt oma sydäntä sekä särkevä että lämmittävä dokumenttisarja! Romanttinen scifi-trilleri vuodelta 2011 tulee taas – pääosassa suomalaisia juuriakin omaava Matt Damon Tauski Iltapululle: Elän koronan aikana elämäni onnellisinta aikaa! Clint Eastwood kameran takana ja Bradley Cooper kameran edessä tässä vuoden 2014 jättimenestyksessä! Nytpä onkin herkkua tarjolla – etsiväkaksikko Ryan Gosling ja Russell Crowe vuoden 2016 rikoskomediassa! Onko Suomessa edes mitään ruokakulttuuria? Tätä asiaa tutkitaan Henri Alénin ja Tommi Tuomisen uutuusohjelmassa! Aku Hirviniemi jaksaa viihdyttää - Jormakin on nyt esillä Lola vaihtoi jo bikineihin - upea näky