Viime vuoden ahdistava tanskalainen rikossarja uusitaan nyt – jo sarjan alkutilanne on hyvin häiritsevä

Rauha maan päälle (Fred til lands) on psykologinen trilleri.

Itsensä ahdistaminen ei nykypäivänä ole mikään vaikea temppu. Internetin syövereistä ja jo ihan tavan Youtubestakin löytyy tuhansia dokumentteja mitä eriskummallisemmista asioista, minkä lisäksi fiktiivinen kamakin voidaan viedä äärimmilleen. Ja monihan meistä – syystä ja syyttäkin – ahdistuu siitäkin, kun pitää istua kotona neljän seinän sisällä ilman aitoa lupaa pitää hauskaa ja nähdä ystäviä.

Rauha maan päälle -sarja tutustuttaa katsojansa leikkiin nimeltään kluk-kluk. Leikissä haudataan kanat elävältä siten, että ainoastaan päät ja kaulat jäävät näkyviin. Sitten jurrutetaan ruohonleikkurilla yli niin, että kaulat katkeavat.

Kahdeksanosaisessa trillerissä miehet Mike ja Aksel leikkivät ilmeisesti tätä samaista raakaa leikkiä, mikä johtaa Akselin menehtymiseen. Pikkukaupungissa moni epäilee, ettei tapahtuma ollut onnettomuus. Velmun veijarin näköistä Mikea puolestaan pidetään psykopaattina.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin perustuu Rauha maan päälle. Sarja esitettiin kotimaassaan Tanskassa ensimmäisen kerran loppuvuodesta 2019 ja Suomessa alkuvuodesta 2020. Nyt se uusitaan Yle TV1:llä torstaisin kello 23.10.

Julkaistu 09.04.2020

Uusimmat

TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri! Matkaoppaiden Anne-Mari Iltapululle: Otan vastaan tosi-tv-töitä! Kuronen on jo laittanut grillinsä kuumaksi: Temptation Island saavuttaa viimein loppusuoransa ja uudesta kaudesta tiedetään kummia! Sotaelokuvien ystäville tarjolla nyt todellinen herkkupala – tositapahtumiin perustuva vuoden 2017 saksalaiselokuva Herrat Bacon, Pitt, Hoffman ja De Niro samassa vuoden 1996 klassikossa – elokuva perustuu kirjaan Henri Alén Iltapululle: Korona aiheutti muutoksia sarjaan! Rakastatko kuolaavia karvaturreja yli kaiken? – Koiraihmisille tarjolla nyt oma sydäntä sekä särkevä että lämmittävä dokumenttisarja! Romanttinen scifi-trilleri vuodelta 2011 tulee taas – pääosassa suomalaisia juuriakin omaava Matt Damon Tauski Iltapululle: Elän koronan aikana elämäni onnellisinta aikaa! Clint Eastwood kameran takana ja Bradley Cooper kameran edessä tässä vuoden 2014 jättimenestyksessä! Nytpä onkin herkkua tarjolla – etsiväkaksikko Ryan Gosling ja Russell Crowe vuoden 2016 rikoskomediassa! Onko Suomessa edes mitään ruokakulttuuria? Tätä asiaa tutkitaan Henri Alénin ja Tommi Tuomisen uutuusohjelmassa! Aku Hirviniemi jaksaa viihdyttää - Jormakin on nyt esillä Lola vaihtoi jo bikineihin - upea näky Mitä yhteistä on Bradley Cooperilla, Jennifer Lawrencella ja Rober De Nirolla? – No tietenkin tämä vuoden 2012 romanttinen komedia! Sunnuntaina lapsiperheille luvassa laatua – nimittäin Disneyn vuoden 2015 suomeksi puhuttu animaatioelokuva! Muistatteko vielä Rojua, Rojua -ohjelman Pauliinan? Tältä hän näyttää nyt Uusi Räikkönen F1-kisoihin? Onkos tämä tuttu leffa? – Luvassa Leonardo DiCaprion tähdittämä draamaseikkailu vuodelta 2000! Täältä tulee kuuluisa floppielokuva vuodelta 1999 – mukana projektissa muun muassa Ellen Denegeres ja Bon Jovi