Tuoreehkoa vuoden 2017 draamaa luvassa – kertoo sveitsiläisestä Alberto Giacomettista

Viimeinen muotokuva (Final Portrait) on brittiläis-amerikkalainen elokuva.

Elokuvia tehdään monenlaisista aiheista. Viimeinen muotokuva kertoo tarinan kuuluisasta sveitsiläisestä kuvanveistäjästä nimeltään Alberto Giacometti. Mies syntyi vuonna 1901 ja kuoli 64-vuotiaana vuonna 1966. Elämästään suuren osan Giacometti vietti Pariisissa, jossa hän teki myös merkittävimmät työnsä.

Elokuva sijoittuu juurikin Pariisiin vuoteen 1964. Giacometti törmää vanhaan ystäväänsä, amerikkalaiseen kriitikkoon James Lordiin, ja pyytää tätä auttamaan häntä salaperäisessä projektissaan. Aikaa ehtii kulua pitkään, ennen kuin Lordille viimein selviää, mitä Giacometti oikein valmistelee.

Taiteilijaa itseään esittää elokuvassa australialainen Geoffrey Rush, kun taas Lordin roolissa nähdään yhdysvaltalainen Armie Hammer. Elokuva esitettiin ensimmäisen kerran elokuvafestivaaleilla Berliinissä vuonna 2017, minkä jälkeen Vertigo Releasing ja Sony Pictures näyttivät elokuvaa ensin Isossa-Britanniassa ja sitten vuonna 2018 Yhdysvalloissa.

Rotten Tomatoessissa elokuva on saanut 74-prosenttisesti myönteistä palautetta kriitikoilta. IMDB:n käyttäjäarviot puolestaan ovat olleet ankarampia. Siellä keskiarvona on pliisu 6,3.

Viimeinen muotokuva esitetään Yle Teema & Fem -kanavalla keskiviikkona kello 22.00 alkaen.

Julkaistu 08.04.2020

Uusimmat

Amerikkalaisessa vuoden 2014 scifi-trillerissä on pääosassa Hollywood-suosikki Johnny Depp – katso traileri! Suosittu draamasarja saavuttaa päätöksensä – kuudes ja viimein kausi esitetään nyt televisiossa TV-selvänäkijä Stiina Sahari Iltapululle: Näin sujuu selvänäkeminen TV:ssä! Piinaavan herkullinen klassikkotrilleri vuodelta 1997 pamahtaa taas eetteriin – pääosassa aina yhtä viehättävä Michael Douglas! 1800-luvun puukkojunkkarit rellestävät kotimaisessa ison budjetin leffassa! – Suurissa rooleissa muun muassa juuri erostaan ilmoittanut suosikkipariskunta Salarakas-Marika Iltapululle: Olen tyylikkäästi seksikäs! Kiusaaminen on p*******ä – nyt luvassa on tuttuja näyttelijöitä kuhiseva, aihepiiriä käsittelevä tuore brittisarja Salkkari-Irina Vartia Iltapululle: Haluan juontajaksi! Pölhö vuoden 2015 yhdysvaltalaiskomedia tulee taas – rooleissa muun muassa naiskoomikko, miesshowpainija ja kuuluisa koripalloilija! Kehuttu vuoden 2001 jenkkileffa nyt töllöttimessä – kuvattiin Los Angelesin pahamaineisimmilla alueilla ja mukana oli myös kuuluisia räppäreitä! Tässä joogaa ex-missi, mutta kuka asteleekaan kuvaan kesken kaiken? Johanna Tukiainen hehkuu onnea - tältä näyttää vauvamasu Aina yhtä ajankohtainen ilmastoelokuva esitetään jälleen – pääosissa Dennis Quaid ja Jake Gyllenhaal! Vuoden 2018 parhaana palkittu kotimainen elokuva nyt televisiossa – katso traileri! Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle! Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri! Iltapulu haastatteli Salkkaritähteä: Tiesitkö tätä Nora Rinteestä? Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg