Tositapahtumiin perustuva elokuva vuorikiipeilijästä, joka jäi viideksi päiväksi jumiin – selviytyi ihmeen kaupalla

127 tuntia kertoo Aron Ralstonin häkellyttävän tarinan.

Mikäli olet ahminut uutisia rutkasti vuonna 2003, olet saattanutkin kuulla jo jotakin Aron Ralston -nimisestä herrasmiehestä. Kyseessä on vuonna 1975 syntynyt yhdysvaltalainen vuorikiipeilijä, joka tuli maailman tietouteen rankan onnettomuutensa jälkeen.

Ralston oli vuorikiipeilemässä Utahin osavaltiossa, kun hän luiskahti vahingossa syvään railoon ja hänen kätensä päälle putosi 400-kiloinen kivenmurikka. Mies jäi kädestään kiinni ja yritti epätoivoisesti päästä tilanteesta vapaaksi viiden päivän ajan. Lopulta hän joutui turvautumaan erittäin epätoivoiseen ratkaisuun ja pääsi kuin pääsikin vapaaksi ja takaisin kotiin.

Ralston on kirjoittanut elämästään Kiven ja kovan paikan välissä -nimisen omaelämäkerran (Between a Rock and a Hard Place), jossa hän kertoo muun muassa joutuneensa tilanteessa juomaan omaa virtsaansa nestehukan vuoksi. Vuonna 2010 julkaistu elokuva 127 tuntia palaa myös näihin dramaattisiin hetkiin. Ralstonia esittää James Franco, ja ohjaajana elokuvalle on toiminut Danny Boyle.

127 tuntia nähdään Subilla maanantaina 21.00.

Julkaistu 30.03.2020

Uusimmat

Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle! Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri! Iltapulu haastatteli Salkkaritähteä: Tiesitkö tätä Nora Rinteestä? Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri! Matkaoppaiden Anne-Mari Iltapululle: Otan vastaan tosi-tv-töitä! Kuronen on jo laittanut grillinsä kuumaksi: Temptation Island saavuttaa viimein loppusuoransa ja uudesta kaudesta tiedetään kummia! Sotaelokuvien ystäville tarjolla nyt todellinen herkkupala – tositapahtumiin perustuva vuoden 2017 saksalaiselokuva Herrat Bacon, Pitt, Hoffman ja De Niro samassa vuoden 1996 klassikossa – elokuva perustuu kirjaan Henri Alén Iltapululle: Korona aiheutti muutoksia sarjaan! Rakastatko kuolaavia karvaturreja yli kaiken? – Koiraihmisille tarjolla nyt oma sydäntä sekä särkevä että lämmittävä dokumenttisarja! Romanttinen scifi-trilleri vuodelta 2011 tulee taas – pääosassa suomalaisia juuriakin omaava Matt Damon Tauski Iltapululle: Elän koronan aikana elämäni onnellisinta aikaa! Clint Eastwood kameran takana ja Bradley Cooper kameran edessä tässä vuoden 2014 jättimenestyksessä! Nytpä onkin herkkua tarjolla – etsiväkaksikko Ryan Gosling ja Russell Crowe vuoden 2016 rikoskomediassa! Onko Suomessa edes mitään ruokakulttuuria? Tätä asiaa tutkitaan Henri Alénin ja Tommi Tuomisen uutuusohjelmassa!