Tarjottimella nyt harvinaislaatuinen vuoden 1967 romanttinen komedia – pääosissa Jane Fonda ja Robert Redford

Paljain jaloin puistossa (Barefoot in the Park) perustuu vuoden 1963 näytelmään.

Kirjoihin perustuu paljon elokuvia, mutta näytelmään perustuvat elokuvat ovat hieman harvemmassa. Nykyisin tuntuisi olevan tyypillisempää tehdä tarinoista ensin elokuva tai kirja ja vasta sitten näytelmä. Kenties tämä kertoo jotakin teatteritaiteen suosiosta tai oikeamminkin elokuvista eräänlaisena megaviihteenä.

Barefoot in the Park -nimisen näytelmän ohjasi aikanaan Neil Simon, jolla on kontollaan myös yli 30 muutakin näytelmää. Myös elokuvakäsikirjoittajana kunnostautunut herrasmies onnistui elämässään keräämään enemmän Oscar- ja Tony-palkintoja kuin kukaan muu kirjoittaja koskaan aiemmin. Simon kuoli 91-vuotiaana keuhkokuumeeseen vuonna 2018.

Paljain jaloin puistossa -elokuvan puolestaan ohjasi yhdysvaltalainen Gene Saks. Kyseessä on draamakomedia, jossa seurataan newyorkilaisen avioparin Paul ja Corie Bratterin vasta alkanutta aviolittoa ja sen ensimmäisiä hetkiä ja kriisejä. Elokuvan nimi on viittaus Corien kommenttiin siitä, kuinka turhankin asiallinen Paul ei suostu menemään hänen kanssaan paljain jaloin Washington Square Park -puistoon juoksemaan.

Klassikkoelokuva esitetään Yle Teemalla & Femillä torstaina kello 21.00.

Julkaistu 02.04.2020

Uusimmat

Tauski Iltapululle: Elän koronan aikana elämäni onnellisinta aikaa! Clint Eastwood kameran takana ja Bradley Cooper kameran edessä tässä vuoden 2014 jättimenestyksessä! Nytpä onkin herkkua tarjolla – etsiväkaksikko Ryan Gosling ja Russell Crowe vuoden 2016 rikoskomediassa! Onko Suomessa edes mitään ruokakulttuuria? Tätä asiaa tutkitaan Henri Alénin ja Tommi Tuomisen uutuusohjelmassa! Aku Hirviniemi jaksaa viihdyttää - Jormakin on nyt esillä Lola vaihtoi jo bikineihin - upea näky Mitä yhteistä on Bradley Cooperilla, Jennifer Lawrencella ja Rober De Nirolla? – No tietenkin tämä vuoden 2012 romanttinen komedia! Sunnuntaina lapsiperheille luvassa laatua – nimittäin Disneyn vuoden 2015 suomeksi puhuttu animaatioelokuva! Muistatteko vielä Rojua, Rojua -ohjelman Pauliinan? Tältä hän näyttää nyt Uusi Räikkönen F1-kisoihin? Onkos tämä tuttu leffa? – Luvassa Leonardo DiCaprion tähdittämä draamaseikkailu vuodelta 2000! Täältä tulee kuuluisa floppielokuva vuodelta 1999 – mukana projektissa muun muassa Ellen Denegeres ja Bon Jovi Jethro Iltapululle: Olen jo julkkis Amerikassakin! Muutama vuosi sitten vuolaasti ylistetty eeppinen toimintaelokuva tulee taas – pääosissa Tom Hardy ja Charlize Theron Vanha kunnon Disneyn vuoden 1991 perhe-elokuva esitetään taas – ohjaajana Steven Spielgberg ja pääosissa Robin Williams ja Dustin Hoffman Uusi jännittävä italialainen rikosdraama alkaa televisiossa – ensimmäinen kausi esitettiin kotimaassaan vuonna 2018 Vuoden 2016 roadmovie tuo edes pientä virkistystä kurjiin korona-aikoihin – ruudussa muun muassa Shia LaBeuof Luvassa nyt poikkeuksellisen kaunis italialainen leffaklassikko vuodelta 1988 – IMDB:ssäkin arvosanana on 8,5! Suursuosion saavuttaneen suomalaisen reality-sarjan seitsemäs kausi käynnistyy – kansainvälistä lastenhoitamista päästään taas seuraamaan pikavauhdilla! Whatcha gonna do? Whatcha gonna do when they come for you? – Klassikkoelokuvan vuoden 2003 jatko-osa tulee nyt televisiosta!