Tarina suomalaisesta sarjakuristajasta aiheuttaa kylmiä väreitä vielä tänäkin päivänä

Suomalainen sarjakuristaja Michael Penttilä sai ensimmäisen tuomionsa jo 16-vuotiaana.

Penttilä on istunut vankilassa useita kertoja ja toteuttanut lukuisia rikoksia. 1965 syntynyt Penttilä on istunut vangittuna yhteensä 20 vuotta, tosin ei yhtäjaksoisesti. 

Michael Penttilä joutui ensimmäisen kerran poliisin syyniin 16-vuotiaana, kun hän pakotti samanikäisen tytön kellariin ja kertoi raiskaavansa hänet. Samaan aikaan Penttilä kuristi tyttöä kaulaliinalla. Penttilä esiintyi tuolloin Jukka Lindhomina ja hän sai ehdollista vankeutta sekä sakkoja. 

Penttilä joutui ensimmäisen kerran vankilaan vuonna 1984. Syynä olivat rikokset, joita hän oli tehnyt. 

Ensimmäisen surma tapahtui vapautumisen jälkeen vuonna 1985

Penttilän ensimmäisen surman uhriksi joutui hänen oma äitinsä, joka löydettiin kuolleena asunnostaan vuonna 1985. Penttilä oli edellisiltana viettänyt iltaa äitinsä ja tämän miesystävän kanssa. 

Penttilä ei vielä tuolloin jäänyt kiinni rikoksestaan ja äitiä koskeva tapaus ratkaistiin vasta seuraavan murhan yhteydessä vuonna 1986, kun Penttilä houkutteli asuntoonsa kaksi 12-vuotiasta tyttöä. Hän murhasi toisen tytöistä kuristamalla tämän hengiltä. 

Penttilä jäi nopeasti kiinni murhasta ja tunnusti kuulusteluiden yhteydessä myös äitinsä murhan. Penttilä sai murhistaan vain reilun 8,5 vuoden tuomion, sillä oikeuden mukaan hän oli teon hetkellä vailla täyttä ymmärrystä. 

Uusi rikoksen vapauduttuaan

Penttilä surmasi oltuaan noin vuoden ajan vapaana. Toukokuussa 1993 Penttilä murhasi 42-vuotiaan naisen ja sai tuomioksi reilun 10 vuoden vankeusrangaistuksen. 

Jälleen uusia uhreja vapautumisen jälkeen

Penttilä oli koevapaudessa vuonna 2008, mutta ei pystynyt olemaan uusimatta rikoksiaan. Niinpä hän tilasi kotiinsa siivoojia sekä hierontapalveluita tarjoavia naisia, jonka jälkeen hän kuristi heitä. 

Arman ja Suomen rikosmysteerit -dokumentissa paneudutaan tarkemmin Suomessa tapahtuneisiin rikoksiin. Tänään 12.1.2020 vuorossa on sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän tarina. Jakso näytetään Jim-kanavalla kello 22:30.

Julkaistu 12.01.2020

Uusimmat

Maailman korkeimman vuoren valloituksesta kertova mammuttileffa tuo kankaille kourallisen Hollywood-tähtiä: mukana muun muassa Keira Knightley ja Jake Gyllenhaal Ewan McGregor ja Scarlett Johansson nyt toiminnantäytteisessä scifi-jännärissä vuodelta 2005! Muksujen oma elokuva lauantai-illassa – muistatko sinä, kun tämä sydäntä lämmittävä elokuvasarja sai ensimmäisen osansa? Jo pitkään mainostettu uusi visailuohjelma alkaa viimein Suomessa – pääpotissa 30 000 euroa, juontajana Ellen Jokikunnas Tällaista tällä kertaa: Vuorossa vuoden 2017 elokuva radikaaleista islamisteista – ruudulla esiintyvät muun muassa Orlando Bloom ja Michael Douglas Tom Cruisen vuoden 2003 Japaniin sijoittuvan elokuva perjantain myöhäisillassa – katso myös traileri klassikkosta Genius vie katsojansa 1920–30-luvun Yhdysvaltoihin – pääosissa muun muassa Nicole Kidman ja Colin Firth Koriksen EM-karsinnat käynnistyvät tänään – Susijengi kohtaa kivenkovan Serbian Nyt luvassa poliittinen toimintatrilleri vuodelta 2009 – mukana Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams ja Helen Mirren Stephen Kingin klassikkoleffa kertoo jännittävän tarinan miehestä, joka saa yllättäen selvännäkijän kykyjä Yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista tieteiselokuvista tulee taas – perustui aikanaan futuristiseen vuoteen 2019 Sota-ajat läpieläneen Roman Garyn omaelämäkerrallinen elokuva tv:ssä – katso traileri vuoden 2017 versiosta Kannabiksen asema Suomessa puhuttaa – mutta nyt on luvassa rikosdraamaelokuva kahdesta menestyksekkäästä marihuananviljelijästä Armanilla käsittelyssä tällä kertaa astetta tuoreempi keissi – nimittäin hyytävä rikos kesältä 2018 90-luvun lopun klassikossa nähdään nuori ja komea Mark Wahlberg pornotähden roolissa – katso traileri Vuoden 1997 Bruce Willis -klassikko tulee taas – tiesitkö, että elokuvaa kuvattiin myös Suomessa? Renny Harlinin mielipiteitä jakanut klassikko vie katsojansa kylmiin vesiin – pääosissa muun muassa Saffron Burrows ja Samuel L. Jackson Martin Scorsesen legendaarinen mafiaelokuva nähdään taas – pääosassa Robert De Niro Tsekkasitko vastikään Medusan verkko -trilogian? – Nyt luvassa olisi sarjan viides ja viimeinen osa Suosikkiviihdeohjelma palaa uudella kaudella ja uuteen esitysaikaan – kirjailija Kari Hotakainen pääsee taas naurattamaan kansaa