Rakastettu saksalaisarja tekee jälleen paluun – Bruno Schumann on täällä taas!

Kriminalisti (Der Kriminalist) on suosittu Berliiniin sijoittuva saksalainen rikossarja.

Suomen televisiossa ei ole koskaan pyörinyt mitenkään hirveän paljon saksalaisia produktioita. Äkkiseltään mieleen tulevat ainoastaan aikanaan arki-iltapäivissä pyörinyt Marienhof-niminen legendaarinen saippuasarja sekä vanha kunnon rikosohjelma Poliisikoira Rex. Kun samaan syssyyn heitetään vielä Kriminalisti, voidaan nopeasti todeta, että saksalaiset poliisisarjat ainakin ovat suomalaisittain varsin vientikelpoista kamaa. Hittisarja Marienhof olkoon siis tässä tapauksessa se poikkeus, joka vahvistaa säännön!

Kriminalisti on edennyt jo 13. kaudelleen, ja jälleen olisi luvassa viisi kappaletta piinaavan jännittäviä jaksoja. Ensimmäinen jakso on nimeltään Muurin varjossa, ja siinä mies löytyy surmattuna työpaikkansa läheisestä pakolaiskeskuksesta. Tapauksesta tiedetään ennakkoon, että yksi keskuksen asukkaista oli riidellyt rajusti uhrin kanssa aiemmin. Mutta tarkoittaako tämä johtolanka mitään? Se selviää jaksossa!

Kriminalisti on pyörinyt televisioissa vuodesta 2006 saakka. Bruno Schumannin roolissa nähdään edelleen karismaattinen kaljupää Christian Berkel. Ohjelman uudet jaksot nähdään YLE TV1 -kanavalla sunnuntaisin kello 19.30 alkaen.

Julkaistu 29.03.2020

Uusimmat

No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle! Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri! Iltapulu haastatteli Salkkaritähteä: Tiesitkö tätä Nora Rinteestä? Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri! Matkaoppaiden Anne-Mari Iltapululle: Otan vastaan tosi-tv-töitä! Kuronen on jo laittanut grillinsä kuumaksi: Temptation Island saavuttaa viimein loppusuoransa ja uudesta kaudesta tiedetään kummia! Sotaelokuvien ystäville tarjolla nyt todellinen herkkupala – tositapahtumiin perustuva vuoden 2017 saksalaiselokuva Herrat Bacon, Pitt, Hoffman ja De Niro samassa vuoden 1996 klassikossa – elokuva perustuu kirjaan Henri Alén Iltapululle: Korona aiheutti muutoksia sarjaan! Rakastatko kuolaavia karvaturreja yli kaiken? – Koiraihmisille tarjolla nyt oma sydäntä sekä särkevä että lämmittävä dokumenttisarja! Romanttinen scifi-trilleri vuodelta 2011 tulee taas – pääosassa suomalaisia juuriakin omaava Matt Damon Tauski Iltapululle: Elän koronan aikana elämäni onnellisinta aikaa! Clint Eastwood kameran takana ja Bradley Cooper kameran edessä tässä vuoden 2014 jättimenestyksessä! Nytpä onkin herkkua tarjolla – etsiväkaksikko Ryan Gosling ja Russell Crowe vuoden 2016 rikoskomediassa! Onko Suomessa edes mitään ruokakulttuuria? Tätä asiaa tutkitaan Henri Alénin ja Tommi Tuomisen uutuusohjelmassa! Aku Hirviniemi jaksaa viihdyttää - Jormakin on nyt esillä