Onko Suomessa edes mitään ruokakulttuuria? Tätä asiaa tutkitaan Henri Alénin ja Tommi Tuomisen uutuusohjelmassa!

Menu Finnjävel on hieman poikkeuksellinen ruokaohjelma.

Eri maissa syödään eri ruokia – tämän verran kaikki tietävät. Monet ruuat myös näin ollen yhdistetään tiettyihin maihin ja maailman alueisiin. Hampurilaiset ovat peräisin Yhdysvalloista, pizzaa ja pastaa syödään erityisesti Italiassa, naan-leipä kuuluu itämaiseen keittiöön ja kana sekä pähkinät kungpao-ruuassa ovat kiinalaisten herkkua!

Vaan mitä meillä Suomessa sitten syödään? Perunamuusia ja läskisoosia! Silakoita, lohta, muikkuja, nakkikastiketta, hernekeittoa, karjalanpiirakoita ja poronkäristystä!

Menu Finnjävelissä huippukokit Henri Alén ja Tommi Tuominen lähtevät tutkimaan suomalaisen perinneruuan saloja. Ohjelmassa vieraillaan esimerkiksi Paraisilla, Juvalla, Uudessakaupungissa ja Punkalaitumella tutustumassa erinäisiin ruoka-aineisiin ja ottamassa selvää ruuanlaiton parhaista nikseistä.

Yhdessä Alén ja Tuominen koettavat kehittää Helsingin Etu-Töölössä eduskuntatalon kupeessa sijaitsevalle ravintolalleen Finnjävelille uuden viiden ruokalajin menun.

Menu Finnjävelin lupaillaan sopivan kaikille vähänkin kokkaamisesta kiinnostuneille. Kuusijaksoista ohjelmaa esitetään MTV3-kanavalla maanantaisin kello 21.00 alkaen. Ensimmäisessä jaksossa matkataan Juvalle selvittämään läskisoosin tekoa uutta fine dining -annosta varten.

Julkaistu 25.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa! Oikeasti aivan pirun hauska yhdysvaltalaiselokuva telkkarissa – katso traileri ja lyhykäinen arvio vuoden 2013 elokuvasta! Tosi-tv-tähti Marianne Kallio Iltapululle: Haluan seksologiksi! Oscar-palkittuja komedioita ei liiaksi ole – tässä kuitenkin sellainen George Clooneyn tähdittämänä! Muistatteko alastoman säätytön? Näin seksikkäältä hän näyttää nyt! Sofia Belorf ja Stefan Therman lähtivät ulkomaille - Rakkautta ei enää peitellä! Katettuna nyt korkealaatuista supersankarielokuvaa vuodelta 2016 – IMDB-arvosana huima 7,8 Tuore vuoden 2018 elokuva eturivin suomalaisnäyttelijöillä jo nyt televisiossa – tätä ei todellakaan ole moni nähnyt! Näin Luokkakokous 3-elokuvaa tehdään: Ökyvene parkissa ja bikinityttöjä täynnä! Etsintäkuulutus: Missä olet, Tuomas Enbuske? Ihastuttava, nykyiseen somemaailmaan hyvin istuva vuoden 2016 elokuva nyt televisiossa – Pulu suosittelee! Nyt on herkkua tarjolla! – Rautainen supersankarikaksikko kohtaa 2016 vuoden leffassa! Mika Salo Iltapululle: Ryhdyin simulaattorikuskiksi! Stallone vetää taas nyrkkeilyhanskat käteen suositussa vuoden 2015 urheiludraamassa – katso traileri! Yksi kaikkien aikojen klassikoista taas katsottavissa – ohjaajana legendaarinen Quentin Tarantino Suurin pudottaja -kisaaja Claudia Eve Iltapululle: Lihoin 30 kiloa suruuni!