Onko Euroviisujen peruminen koronaviruksen takia pettymys? – Nyt olisi tarjolla kahdenlaista salvaa haavoihin!

Euroviisujen ystäville on kuin onkin tänä keväänä paljon materiaalia katsottavaksi.

Pulu myöntää olevansa iso Euroviisujen fani. On yksinkertaisesti jotain mahtavaa siinä, kuinka yhtenä iltana vuodessa Eurooppa kokoontuu yhteen kilpailemaan saman katon alla. Joka vuosi luvassa on mielenkiintoinen spektaakkeli ja suuri määrä toinen toistaan näyttävämpiä musiikkiesityksiä!

Valitettavasti vuoden 2020 Euroviisut jouduttiin perumaan kokonaan koronaviruksen takia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki valtaisalle kisalle varattu ohjelma-aika jätettäisiin täysin tyhjäksi. Ei suinkaan!

Ensinnäkin Euroviisujen järjestäjätaho EBU ilmoitti tiistaina, että Euroviisujen tilalla tullaan esittämään toukokuussa Europe Shine A Light -niminen korvaava tapahtuma. Paljon tietoa ei ole vielä julkistettu, mutta kuulemma ohjelmassa tullaan tekemään kunniaa kaikille 41 kappaleelle, jotka oli jo valittu edustamaan. Minkäänlaista kilpailua ei kuitenkaan kuulemma ole luvassa, vaan artistit ilmeisesti esittävät jonkinlaisen yhteislaulun omista sijainneistaan. Lisäksi kaksituntisen show'n aikana on kuulemma luvassa lukuisia yllätyksiä.

Toisekseen vuosittainen Euroviisaat-traditio saa myös jatkoa. Perjantaina YLE2-kanavalla kello 21.50 Eva Frantz, Johan Lindroos ja Anders Helenius aloittavat kuusiosaisessa sarjassa vuoden 2020 kappaleiden arvioinnin.

Mitä ensi vuoden Euroviisuihin tulee, YLE on ilmoittanut, että luvassa tulee olemaan uusi avoin haku. Toisin kuin monissa muissa maissa, tänä vuonna itsensä kisoihin laulanut Aksel Kankaanranta ei siis tule saamaan ansaitsemaansa paikkaa ensi vuodelle. Pulun mielestä Ylen päätös tässä asiassa on epäreilu ja Euroviisu-tradition vastainen. Miksei ensi vuonna voitaisi yhtä hyvin lähteä etsimään Akselille uutta sopivaa laulua samaan tapaan kuin tehtiin kahtena edellisvuonna Saara Aallon ja Darudenkin kanssa? Mieleen tulee ajatus, että mikäli ennakkosuosikki Erika Vikmanin Cicciolina olisi voittanut, olisi näin hyvin mahdollisesti menetelty...

Julkaistu 02.04.2020

Uusimmat

Kuronen on jo laittanut grillinsä kuumaksi: Temptation Island saavuttaa viimein loppusuoransa ja uudesta kaudesta tiedetään kummia! Sotaelokuvien ystäville tarjolla nyt todellinen herkkupala – tositapahtumiin perustuva vuoden 2017 saksalaiselokuva Herrat Bacon, Pitt, Hoffman ja De Niro samassa vuoden 1996 klassikossa – elokuva perustuu kirjaan Henri Alén Iltapululle: Korona aiheutti muutoksia sarjaan! Rakastatko kuolaavia karvaturreja yli kaiken? – Koiraihmisille tarjolla nyt oma sydäntä sekä särkevä että lämmittävä dokumenttisarja! Romanttinen scifi-trilleri vuodelta 2011 tulee taas – pääosassa suomalaisia juuriakin omaava Matt Damon Tauski Iltapululle: Elän koronan aikana elämäni onnellisinta aikaa! Clint Eastwood kameran takana ja Bradley Cooper kameran edessä tässä vuoden 2014 jättimenestyksessä! Nytpä onkin herkkua tarjolla – etsiväkaksikko Ryan Gosling ja Russell Crowe vuoden 2016 rikoskomediassa! Onko Suomessa edes mitään ruokakulttuuria? Tätä asiaa tutkitaan Henri Alénin ja Tommi Tuomisen uutuusohjelmassa! Aku Hirviniemi jaksaa viihdyttää - Jormakin on nyt esillä Lola vaihtoi jo bikineihin - upea näky Mitä yhteistä on Bradley Cooperilla, Jennifer Lawrencella ja Rober De Nirolla? – No tietenkin tämä vuoden 2012 romanttinen komedia! Sunnuntaina lapsiperheille luvassa laatua – nimittäin Disneyn vuoden 2015 suomeksi puhuttu animaatioelokuva! Muistatteko vielä Rojua, Rojua -ohjelman Pauliinan? Tältä hän näyttää nyt Uusi Räikkönen F1-kisoihin? Onkos tämä tuttu leffa? – Luvassa Leonardo DiCaprion tähdittämä draamaseikkailu vuodelta 2000! Täältä tulee kuuluisa floppielokuva vuodelta 1999 – mukana projektissa muun muassa Ellen Denegeres ja Bon Jovi Jethro Iltapululle: Olen jo julkkis Amerikassakin! Muutama vuosi sitten vuolaasti ylistetty eeppinen toimintaelokuva tulee taas – pääosissa Tom Hardy ja Charlize Theron