Nyt luvassa hyytävä vuoden 2010 trilleri – ohjaajana legendaarinen Martin Scorsese ja pääosassa Leonardo DiCaprio!

Suljettu saari (Shutter Island) perustuu samannimiseen romaaniin vuodelta 2004.

Dennis Lehane ei suomalaisittain ole mikään kovinkaan tuttu kirjailija. Siitä huolimatta tämän bostonilaisen vuonna 1965 syntyneen herrasmiehen teoksista on tehty muutamakin varsin tunnettu Hollywood-elokuva. Tämän uutisen aiheena on tietystikin Suljettu saari, mutta muita miehen aivoituksista syntyneitä leffoja ovat olleet Clint Eastwoodin ohjaama Menneisyyden ote sekä Ben Affleckin ohjaama Gone Baby Gone.

Suljetussa saaressa keskitytään vuoteen 1952, jolloin kaksi yhdysvaltalaista tutkijaa matkustaa saarella sijaitsevaan vankimielisairaalaan selvittämään vaarallisen potilaan katoamista. Tutkijoina nähdään kultapoika Leonardo DiCaprio sekä Mark Ruffalo. Muita merkittäviä rooleja tekevät esimerkiksi Ben Kingsley, Max von Sydow ja Michelle Williams.

Muun muassa Mafiaveljistä, Taksikuskista ja Lentäjästä tunnetun Martin Scorcesen ohjaama elokuva ei onnistunut saavuttamaan menestyksellään samanlaista kirkasta kärkeä kuin monet edeltäjänsä. Silti Suljetun saaren arvosana IMDB:ssä on kunnioitettavat 8,1 pistettä.

Suljettu saari nähdään FOX-kanavalla lauantaina kello 22.00. Uusinnat esitetään keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 2.35 sekä sen jälkeen vielä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 1.35.

Julkaistu 28.03.2020

Uusimmat

Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle! Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri! Iltapulu haastatteli Salkkaritähteä: Tiesitkö tätä Nora Rinteestä? Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri! Matkaoppaiden Anne-Mari Iltapululle: Otan vastaan tosi-tv-töitä! Kuronen on jo laittanut grillinsä kuumaksi: Temptation Island saavuttaa viimein loppusuoransa ja uudesta kaudesta tiedetään kummia! Sotaelokuvien ystäville tarjolla nyt todellinen herkkupala – tositapahtumiin perustuva vuoden 2017 saksalaiselokuva Herrat Bacon, Pitt, Hoffman ja De Niro samassa vuoden 1996 klassikossa – elokuva perustuu kirjaan Henri Alén Iltapululle: Korona aiheutti muutoksia sarjaan! Rakastatko kuolaavia karvaturreja yli kaiken? – Koiraihmisille tarjolla nyt oma sydäntä sekä särkevä että lämmittävä dokumenttisarja! Romanttinen scifi-trilleri vuodelta 2011 tulee taas – pääosassa suomalaisia juuriakin omaava Matt Damon Tauski Iltapululle: Elän koronan aikana elämäni onnellisinta aikaa! Clint Eastwood kameran takana ja Bradley Cooper kameran edessä tässä vuoden 2014 jättimenestyksessä! Nytpä onkin herkkua tarjolla – etsiväkaksikko Ryan Gosling ja Russell Crowe vuoden 2016 rikoskomediassa! Onko Suomessa edes mitään ruokakulttuuria? Tätä asiaa tutkitaan Henri Alénin ja Tommi Tuomisen uutuusohjelmassa! Aku Hirviniemi jaksaa viihdyttää - Jormakin on nyt esillä Lola vaihtoi jo bikineihin - upea näky