Luvassa nyt yhdysvaltalais-tsekkiläistä tv-ensi-iltaa – Sotadraama vuodelta 2017!

The Zookeeper's Wife nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa tänä sunnuntaina.

Yhdysvaltalaisia sotaelokuvia on maailma pullollaan. Kun Tsekki kuitenkin heitetään mukaan, aletaankin puhua jo astetta poikkeuksellisemmasta produktiosta.

The Zookeeper's Wifen nimeä ei syystä tai toisesta ole suomennettu, vaikka yhtä hyvin elokuvaa voisi kutsua vaikkapa Eläintarhanpitäjän vaimoksi. Elokuva perustuu Diana Ackermanin tositapahtumiin perustuvaan kirjaan. Siinä Jan ja Antonina Zabinski pelastavat satoja natsi-Saksan vainoamia juutalaisia piilottamalla heidät varsovalaiseen eläintarhaan toisen maailmansodan aikana.

Pääosissa The Zookeeper's Wifessa nähdään Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl ja Michael McElhatton. Ohjaana elokuvalle toimi Niki Caro, joka ohjasi myös Yhdysvalloissa muutama viikko sitten maaliskuussa ensi-iltaan tulleen Disneyn Mulan-elokuvan.

The Zookeeper's Wife ei saanut erityisen mahtavaa vastaanottoa kriitikoilta. Rotten Tomatoes -palvelussa elokuvalle myönteisen arvion antoi 177 kriitikosta vain 63 prosenttia, kun taas IMDB:ssä arvosanana on 7,0. Myös taloudellisesti elokuva oli pienoinen pettymys, sillä se tuotti ainoastaan noin 6 miljoonaa dollaria voittoa.

Elokuva nähdään TV5:llä sunnuntaina kello 21.00. Uusinnat esitetään ensi launtaina TV5:llä kello 0.00 ja FRII-kanavalla 17.40.

Julkaistu 29.03.2020

Uusimmat

No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle! Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri! Iltapulu haastatteli Salkkaritähteä: Tiesitkö tätä Nora Rinteestä? Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri! Matkaoppaiden Anne-Mari Iltapululle: Otan vastaan tosi-tv-töitä! Kuronen on jo laittanut grillinsä kuumaksi: Temptation Island saavuttaa viimein loppusuoransa ja uudesta kaudesta tiedetään kummia! Sotaelokuvien ystäville tarjolla nyt todellinen herkkupala – tositapahtumiin perustuva vuoden 2017 saksalaiselokuva Herrat Bacon, Pitt, Hoffman ja De Niro samassa vuoden 1996 klassikossa – elokuva perustuu kirjaan Henri Alén Iltapululle: Korona aiheutti muutoksia sarjaan! Rakastatko kuolaavia karvaturreja yli kaiken? – Koiraihmisille tarjolla nyt oma sydäntä sekä särkevä että lämmittävä dokumenttisarja! Romanttinen scifi-trilleri vuodelta 2011 tulee taas – pääosassa suomalaisia juuriakin omaava Matt Damon Tauski Iltapululle: Elän koronan aikana elämäni onnellisinta aikaa! Clint Eastwood kameran takana ja Bradley Cooper kameran edessä tässä vuoden 2014 jättimenestyksessä! Nytpä onkin herkkua tarjolla – etsiväkaksikko Ryan Gosling ja Russell Crowe vuoden 2016 rikoskomediassa! Onko Suomessa edes mitään ruokakulttuuria? Tätä asiaa tutkitaan Henri Alénin ja Tommi Tuomisen uutuusohjelmassa! Aku Hirviniemi jaksaa viihdyttää - Jormakin on nyt esillä