John McLane on täällä jälleen – Bruce Willisin ykkösklassikko tulee taas

Die Hard - vain kuolleen ruumiini yli on ehkä yksi legendaarisimmista elokuvista ikinä.

Die Hard on paitsi maailman silmissä, myös suomalaisittain varsin merkittävä elokuvasarja. Suomalainen Renny Harlin nimittäin ohjasi vuoden 1990 jatko-osan alkuperäiselle Die Hardille, joka siis nähdään nyt perjantain myöhäisillassa. Ykkösosan on ohjannut John McTiernan.

Die Hard -trilogian nimeämiskäytännöistä olisi Pululla vähän sanomista! Seuraavassa nimittäin olisivat koko kolmikon nimet listattuna:

  1. Die Hard - vain kuolleen ruumiini yli (Die Hard)
  2. Die Hard 2 - vain kuolleen ruumiini yli (Die Hard 2: Die Harder)
  3. Die Hard - Koston enkeli (Die Hard With a Vengeance)

Noita nimiä kun katsoo, niin huomaa, että sekä suomeksi että englanniksi on otettu aika omituisia vapauksia. Eikö olisi riittänyt ihan vain Die Hard, Die Hard 2 ja Die Hard 3?

Ensimmäisessä Die Hardissa newyorkilainen poliisi John McLane (Bruce Willis) taistelee yksin raakalaismaista rikollisjoukkoa vastaan. Toisin sanottuna kyseessä on "se pilvenpiirtäjäversio".

Die Hard - vain kuolleen ruumiini yli nähdään MTV3:lla perjantaina kello 22.35.

Julkaistu 03.04.2020

Uusimmat

Kiusaaminen on p*******ä – nyt luvassa on tuttuja näyttelijöitä kuhiseva, aihepiiriä käsittelevä tuore brittisarja Salkkari-Irina Vartia Iltapululle: Haluan juontajaksi! Pölhö vuoden 2015 yhdysvaltalaiskomedia tulee taas – rooleissa muun muassa naiskoomikko, miesshowpainija ja kuuluisa koripalloilija! Kehuttu vuoden 2001 jenkkileffa nyt töllöttimessä – kuvattiin Los Angelesin pahamaineisimmilla alueilla ja mukana oli myös kuuluisia räppäreitä! Tässä joogaa ex-missi, mutta kuka asteleekaan kuvaan kesken kaiken? Johanna Tukiainen hehkuu onnea - tältä näyttää vauvamasu Aina yhtä ajankohtainen ilmastoelokuva esitetään jälleen – pääosissa Dennis Quaid ja Jake Gyllenhaal! Vuoden 2018 parhaana palkittu kotimainen elokuva nyt televisiossa – katso traileri! Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle! Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri! Iltapulu haastatteli Salkkaritähteä: Tiesitkö tätä Nora Rinteestä? Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri! Matkaoppaiden Anne-Mari Iltapululle: Otan vastaan tosi-tv-töitä! Kuronen on jo laittanut grillinsä kuumaksi: Temptation Island saavuttaa viimein loppusuoransa ja uudesta kaudesta tiedetään kummia! Sotaelokuvien ystäville tarjolla nyt todellinen herkkupala – tositapahtumiin perustuva vuoden 2017 saksalaiselokuva