Christopher Nolanin menestysleffa vuodelta 2010 nähdään taas – josko sitä tällä kertaa katsoessa vihdoin ymmärtäisi juonen?

Inceptionia pidetään yhtenä vaikeimmin ymmärrettävistä mainstream-elokuvista.

Jestas sentään, kun tästäkin elokuvasta on jo kauan aikaa! Näin ajatteli Iltapulu huomatessaan, että Inceptionhan tuli ensi-iltaan jo vuonna 2010. Eli jokainen meistä oli tuolloin 10 vuotta nykyistä nuorempi, komeampi ja kauniimpi. Siis noin niin kuin karrikoidusti ilmaistuna!

Inception tunnetaan maailmalla paitsi korkealaatuisesta toiminnastaan, myös monimutkaisuudestaan. Scifi-elokuvan juonessa Leonardo DiCaprio esittää mestarivaras Dom Cobbia, joka kykenee tunkeutumaan ihmisten alitajuntaan heidän unensa aikana. Lopputuloksena on elokuva, jossa on paljon siirtymiä ja aikahyppyjä, eikä aina oikein voi olla varma, milloin ollaan unessa ja milloin valveilla.

Sympaattisen Leon lisäksi tähtirooleissa nähdään lukuisia muitakin kovan luokan näyttelijöitä. Otettakoon näistä esimerkeiksi Don Juanista ja Kolmas kivi auringosta -sarjasta tuttu Joseph Gordon-Lewitt sekä Ellen Page, Ken Watanabe ja Tom Hardy. Ohjaaja Christopher Nolan puolestaan muistetaan esimerkiksi kolmesta arvostetusta Batman-elokuvastaan.

Inception voitti peräti neljä Oscar-pystiä ja oli ehdolla neljään muuhunkin. IMDB:ssä arvosanana seisoo vaikuttava 8,8.

Inception nähdään Nelosella sunnuntaina 21.30 sekä seuraavana perjantaina 23.30. Elokuvan kärsii katsoa useamminkin, joten sitä sinänsä sopiikin uusia...

Julkaistu 29.03.2020

Uusimmat

Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle! Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri! Iltapulu haastatteli Salkkaritähteä: Tiesitkö tätä Nora Rinteestä? Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri! Matkaoppaiden Anne-Mari Iltapululle: Otan vastaan tosi-tv-töitä! Kuronen on jo laittanut grillinsä kuumaksi: Temptation Island saavuttaa viimein loppusuoransa ja uudesta kaudesta tiedetään kummia! Sotaelokuvien ystäville tarjolla nyt todellinen herkkupala – tositapahtumiin perustuva vuoden 2017 saksalaiselokuva Herrat Bacon, Pitt, Hoffman ja De Niro samassa vuoden 1996 klassikossa – elokuva perustuu kirjaan Henri Alén Iltapululle: Korona aiheutti muutoksia sarjaan! Rakastatko kuolaavia karvaturreja yli kaiken? – Koiraihmisille tarjolla nyt oma sydäntä sekä särkevä että lämmittävä dokumenttisarja! Romanttinen scifi-trilleri vuodelta 2011 tulee taas – pääosassa suomalaisia juuriakin omaava Matt Damon Tauski Iltapululle: Elän koronan aikana elämäni onnellisinta aikaa! Clint Eastwood kameran takana ja Bradley Cooper kameran edessä tässä vuoden 2014 jättimenestyksessä! Nytpä onkin herkkua tarjolla – etsiväkaksikko Ryan Gosling ja Russell Crowe vuoden 2016 rikoskomediassa! Onko Suomessa edes mitään ruokakulttuuria? Tätä asiaa tutkitaan Henri Alénin ja Tommi Tuomisen uutuusohjelmassa! Aku Hirviniemi jaksaa viihdyttää - Jormakin on nyt esillä Lola vaihtoi jo bikineihin - upea näky