Auliisti arvosteltu vuoden 2006 draama tarjolla – pääosassa aina yhtä valovoimainen Leonardo DiCaprio!

Blood Diamond – veritimantti on Edward Zwickin ohjaama draamaelokuva.

Edward Zwick ei ehkä nimenä ole suomalaisille kovinkaan tuttu, mutta miehen työt soittanevat enemmän kelloja. Kyseinen heppu on nimittäin ohjannut muun muassa elokuvat Poikkeustila ja Viimeinen samurai.

Blood Diamond – veritimantti vie katsojansa 1990-luvulle Sierra Leonen sisällisodan karuihin maisemiin. Maantiedontuntina mainittakoon, että Sierra Leone on Länsi-Afrikassa sijaitseva valtio, jossa puhutaan virallisena kielenä englantia. Sisällissodan aikana laiton timanttikauppa oli suuri tulonlähde.

Solomon Vandy (Djimon Hounsou) on tarinassa perheenisä, joka joutuu pakkotöihin timanttikaivokseen ja löytää kuin löytääkin sieltä jättiläisjalokiven. Tämän myötä muun muassa salakuljettaja Danny Archerin (Leonardo DiCaprio) ja toimittaja Maddy Bowenin (Jennifer Connelly) kiinnostus miestä kohtaan herää.

Blood Diamondin IMDB-arvosana on hyvä – 8,0. Lisäksi elokuva sai aikanaan tunnustusta muun muassa viiden Oscar-ehdokkuuden muodossa. Parhaasta pääosasta ehdolla oli Leo itse, ja sivuosasta Djimon Hounsou.

Blood Diamond – veritimantti nähdään Subilla keskiviikkona kello 21.05 ja seuraavaksi maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 1.40.

Julkaistu 08.04.2020

Uusimmat

Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle! Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri! Iltapulu haastatteli Salkkaritähteä: Tiesitkö tätä Nora Rinteestä? Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri! Matkaoppaiden Anne-Mari Iltapululle: Otan vastaan tosi-tv-töitä! Kuronen on jo laittanut grillinsä kuumaksi: Temptation Island saavuttaa viimein loppusuoransa ja uudesta kaudesta tiedetään kummia! Sotaelokuvien ystäville tarjolla nyt todellinen herkkupala – tositapahtumiin perustuva vuoden 2017 saksalaiselokuva Herrat Bacon, Pitt, Hoffman ja De Niro samassa vuoden 1996 klassikossa – elokuva perustuu kirjaan Henri Alén Iltapululle: Korona aiheutti muutoksia sarjaan! Rakastatko kuolaavia karvaturreja yli kaiken? – Koiraihmisille tarjolla nyt oma sydäntä sekä särkevä että lämmittävä dokumenttisarja! Romanttinen scifi-trilleri vuodelta 2011 tulee taas – pääosassa suomalaisia juuriakin omaava Matt Damon Tauski Iltapululle: Elän koronan aikana elämäni onnellisinta aikaa! Clint Eastwood kameran takana ja Bradley Cooper kameran edessä tässä vuoden 2014 jättimenestyksessä! Nytpä onkin herkkua tarjolla – etsiväkaksikko Ryan Gosling ja Russell Crowe vuoden 2016 rikoskomediassa! Onko Suomessa edes mitään ruokakulttuuria? Tätä asiaa tutkitaan Henri Alénin ja Tommi Tuomisen uutuusohjelmassa!